Thursday, 20 March 2014

Aku Redha

Assalamualaikum . Harini 20 Mac . So ? Result SPM keluar woii . hahaha Alhamdulillah ~ apa yang aku usaha , itulah hasilnya . Dah ketentuan Allah . Redha je lah . Dah takde guna dah . Thanks a lot to everyone ! Alhamdulillah , syukur .


That meow , Otot bagii ~ thank you so much otot ! Comelll sangatttt ! Feveritoooo . Hadiah yg lain pun apa kurangnya . Really appreciate that :')


with ADIK sayaaa , Ain Fatehahh . Love u wowous ! Belakang tuu katil kami berdua DULUuuuu ~


fatelisepelyainatot - Tahniah engkorangg ~ semoga berjaya di luar sana . Take care okayyy ;)


Xtrovert 0913

Sunday, 2 March 2014

Friday, 28 February 2014

[blank]

                 Assalamualaikum . weee , kejap jea dah sebulan 17 hari dah aku bekerja :) yeahhh banyak pengalaman . harini pun dah 1 Mac . jakgi dapat gaji lagii ~ hee walaupun sikit , takpe lahh . janji ikhlas nak kerja . Plus , cari pengalaman jea kan . Nanti dah besar , belajar rajin rajin dapat kerja yang gajinya puluh puluh ribu . wuuu ~ Aminn Ya Rabb .

                 Gaji bulan lepas , banyak guna beli makanan jeaa . hmmphh mane tak emokk badan neyh . haha takde la fully makanan , tapi mostly lah . Emm belanja cuyah makan . Sebab dia dah hantar aku pergi kerja hari-hari kan . Bagi duit minyak taknak pulak . Dia kate kalau aku bagi jugak , nanti dia taknak hantar aku lagi . Memang kuat ugut dia tuu -.-' hahaha so belanja makan jea . Pestuh belanja family makan . Hee 

                 Tapi gaji kali ney khas untuk budak dorm *ehemehem* dengan anak aku dua orang tuh [anak kucing] . taktau lah cukup ke tak . hopefully cukup . actually nak cerita satu pengalaman bekerja yang paling memalukan aku rasa . Nanti lah , next entry . nak g kerja ney , tak sempat . Assalamualaikum :)



yang putih tuu nama dia Tiger n the other one tuu yang tompok tompok tuu , Jebat . tak silap aku dua dua ney betina , tapiii nama dah jantan . lantak lahhh . semua sebab cerita #BKATC tuu :P


Tuesday, 25 February 2014

it's coming ...

*gambar diatas : bendealah yg guna buat tag harga kat kedai kek tuuu , pinjam sekejap*

yaaaaaa tarataratarataaa !! its his birthday ! hee tumpang gembiraa :)

How can I easily forget 
A date which in my heart , is engraved
No matter how much I try
I can't delete what my mind has saved
Wether you like it or not
I couldn't help but wish you
Eventhough I know that without me
Your life will smoothly continue
Happy Birthday Syaukat !! :)





Monday, 13 January 2014

differ :(

kau lain . lain sangat . aku tak tau kenape , tapi ... makin aku pike makin serabut pulak aku rase . kau text aku bila perlu jea . ohh mungkin kau busy . hmm yeah . aku paham . aku ney sape jea kann . haha . sokayy . mungkin lepas 'kena' sekali dengan aku arituu kau takot nak bergurau lagi dengan aku . hmm mungkinn . tak punn , kita tak kawan lagii . hmmm . think positive . everyone changed . aku yang dulu bukan lah yang sekarang :')

haishhh , aku takot aku terbenci kau jea . hmmm . mungkin itu yang selalu kau doa untuk aku . manelaa tau kann . ehee . yea ~ susah nakk faham orang . yes I am . I am complicated .ehee . enjoy your life then , happy :) i'm sorry for everything ~ MIANHE :'(

 after sorang , sorang lagii . UJIAN :')

#Aku harap kau bace post ney :')

Friday, 10 January 2014

^.^


 Takdir kita dua bersama . Mekar cinta bertaut mesra . Riang tawa menghangat segala . Hadirnyamu mengikis sepi . Dan yakinku cinta ini pasti . Namun resah tiada mampuku sembunyi . Dia hadir mengukir senyummu kembali . Dan ku perhati di sudut kecewa . Lenamu di pangkuannya . Rebahku kehilangan segala . Bersama janjiku bermimpi . Bintang terang malapnya dimamah sepi . Namun dikala diriku kan kecewa . Harapku dikau bahagia . Mengejar suratan sempurna . Dirimu bersama dia . Walauku berilusi . Mengharap dirimu pastinya kembali . Dikala rindu dan resah bersengketa . Sekadar dihambat duka . Senyum indahmu padanya . Redhaku melepaskan segala :'(

haha . bace tak lirik dia ? ney lagu mohd mentor . tajuk dia SEGALA . Bobo bagi lagu ney kat saye . Tapi saye rase suspicious . Betul ke dia bagi ? hmmphh . biarlahhh . tapi aku suka lagu ney . Thanks Bobo bagi lagu ney kat saye . Tuh pun kalau Bobo yang bagi laa . Hee :)


Broken english rite here only for bobo :')

U said that I'm happy with the new person . but the truth is no . She who always make me cry . I dont know why . Hope you understand that . Thanks Bobo for everything :)


GS - Goal Shooter :)

Assalamualaikum awakkk !! banyakk gamba kali neyy ~ hee . tadikan selongkar pendrive . banyakkkk gilaa gambaa dalam tuu . hee . out of sudden rindu Iskandar . Rindu kengkawan . Rindu netball . Rindu semuaaaa ! Bobo my bahuuu ~ tengokk neyy gamba kita dua banyakk . hee . rindu bobo a lot lot . takpe , tadi dah skype sejam lebihh enn . lega , puas lepas rindu tapi nakk skype lagii :') hee . gamba ney semua time raya . mase bacaan doa selamat kat rumah cikgu Sue . hee . 



Just ignore my face . haha . aku mang suka buat muka bukan bukann . ngee :)
Bobo - GA . Aku - GS :) Kami sentiasa bersama , InsyaAllah :')


Ney masa nak balikk . hee . dapat jajan cikgu Sue bagii . Hee 


Mase petang tu pulakkk , kami buat game . F3 & F5 VS Netballers F1 F2F4 :) Haha bestt . Dah lame tak main , release tension ahh wey mase tuu . Nak SPM padahall . 


Okay . nothing to say . haha ! Otot aku Geenyu ^^


Yang baju merah tuu Fasha . My captain :) Captain terbaikkk ahh wa cakap luu . 


sebenarnya banyak gamba aku jea . hee well , blog aku kann . Haruslah gambar aku lebih sikit . wee :)


Kenape ade chuyan aek ? hee . dia dijemput sekali oleh cikgu Sue . hee chuyan and kekek .




OMG miss the moment seriously .







Tengok Bobo . Terok kan dia . ehee . Takpe ~ tuu lahh bestie saye . Saye mengaku :)


Bobo dengan ulat Adam .


Tengok Fasha dukung sape , baby ke budak dah besar ? Baby okay . Adam ape ntah name dia . Sebijik ayah dia . hee . macam Michelin kann ? haha . just kidding . Adam emokk emokk neyy :)


Ney Chuyan dengan Siti Fatihatul Afwa . anak ustaz Naufal and cikgu Fatimah . omeyhh en . ade pokok kelapa atas kepale dia . Afwa suka kertas . Haha kalau bagi dia kertas nanti dia ketawe :3


Okay ney mase nak balik . Memandangkan cikgu Yazid dah nak naik rumah cikgu , so kitorang kena laa keluar . hee . Cikgu Sue yang pakai tudung oren tuu . 





I think I'm done with the netballers . Tahun ney punya MSSD aku nak tengok diorang main . Aku Otot Fasha Bobo sekali mungkin . Hmmm hopefully . Sebab tahun ney mungkin menang besar . InsyaAllah :3 .

Aku ingat kate kate captain , Fasha : Ingat orang bawah . Diorang dah cuba selamatkan bola dari bawah . So orang atas kena skor kan laahhh . and aku salah seorang orang atas . Memang tercabar . Tapi oleh kerana lemah fizikal , aku tak berdaya nak lawan defender aku masa tuu . Besa gila gedabak + ganas gila nak mati + silau tahap apentah . haha . semi final pun jadik laaahhh . Name pun tercalon pegi Negeri . But ayahanda AO tak bagi . Hee insyaAllah aku akan teruskan legacy netball sampai U ke anak anak aku ke nanti . ecehhh ~ haha aminnn :)

Kalau basketball BLACKHAWK , netball pulak PINKHAWK

Ahaha , bedekahh siaa . Aku nak jersey :3 

Aku takkan lupa lah padang yang tandus , buat line sesame , kena buli dengan cikgu Sudin sampai nangis , sarapan free oleh pak guard (Cik Syam) , lepak bawah pokok , jatuh gedebuk sampai luka , BURN muka yang gelap , MSSD , friendly , semuaa ahhh . 

PINKHAWK ! :3